Komu se hodí olivová?

V módě se využívá jako jemnější alternativa k černé či šedé. Patří k zemitým odstínům, které jsou i ve společenské módě stále oblíbenější. Ještě před pár lety nebyla olivová barva při výběru elegantních šatů ani trochu žádaná. Ale žena, která si ji oblékne tento podzim či v zimě, bude považována za stylovou a netuctovou krásku. Víte, jak ji nosit ve společnosti či do kanceláře a zda vám vůbec sluší?

Přečtěte si také: Do práce v barvách podzimu

Kdysi se spojovala s vojenským oděvem, časem se přesunula do ulic a vyrábělo se v ní zejména oblečení pro volný čas. Společenskou róbu ozdobila zřejmě poprvé koncem 19. století, kdy spolu s jinými zemitými tóny stoupla i její popularita v tomto odvětví módy. To se však vysoká elegance týkala jen úzké skupiny obyvatelstva. Už tehdy po originálním odstínu zelené sahaly zejména milovnice avantgardy ai dnes jsou její věrné ženy, které umí být tak trochu rebelky. A to zejména na poli módy. Jako jedna z mála barev sluší i věčně světlým typům pokožky, zejména v kombinaci s mahagonovými či tmavě hnědými vlasy. Svědčí jí i blond, ale bez jemného opálení byste se v olivové mohli ztratit. Nebo to vyřešte tím, že sáhnete po jejím tmavším odstínu.

Zelené midi šaty s volánky a rukávy - Mia Dresses >>>

Je dost nóbl na společenské šaty?

Rozhodně ano! Pokud bude olivová letos barvou vašich plesových šatů, určitě netrefíte vedle. Nesmírně jí sluší dokonce i tak luxusní materiál, jako je satén. Většinou v této barvě designéři navrhují přiléhavé modely jednoduchého střihu, ale podívejte, jak krásně vynikne na šatech s korzetem. Za vaši pozornost stojí i naše olivová novinka, kterou ozdobila aktuálně trendová boční vlečka. Tato barva má tolik podob, že nelze jednoznačně říci, jaké doplňky k ní zvolit, závisí to na konkrétním odstínu. Většinou jí sluší zlatá, ale k velmi světlé olivové se hodí i stříbrná.

Tip: Jak nosit olivovou na podzim?

Právě tento odstín zelené je ideální pro chladné měsíce. S olivovou dokážete vykouzlit dokonalý outfit hrající podzimními barvami. Do práce ji kombinujte s béžovými lodičkami, později s elegantními kotníkovými kozačkami. Extra šmrnc vám dodá hnědý klobouk. Mezi top trendy podzimní sezóny patří neokoukaná kombinace olivových šatů s burgundy doplňky. Odstín pletených šatů z naší nabídky je pro ni jako stvořený. Příjemným bonusem je, že jsou při vší své pohodlnosti velmi elegantní. Maximální komfort vám dopřejí také šaty s netopýřími rukávy.

 

Pokud jste hledali odpověď na otázku, jaké ženy nosí olivovou, v aktuální sezóně by odpověď zněla: všechny, které se baví módou. Najděte i vy svůj odstín a kombinaci, kterou si oblíbíte.

Chcete-li být vždy včas informována o aktuálních módních novinkách, sledujte nás na Instagrame, Facebooku, TikToku a YouTube

Zpět do obchodu