Léto v práci

Nejraději byste se viděli u vody, ale místo toho sedíte v kanceláři a klima nestíhá? Kromě toho vás čeká porada či pracovní schůzka a vy musíte iv největších vedrech vypadat tip-top? Oblečení do práce má svá nepsaná pravidla, která se ani v létě nepatří porušit, ale s naším výběrem byznys šatů to zvládnete s grácií. Celý den se budete cítit svěže a ještě vám to i pořádně sluší! 

Přečtěte si také: Topy & sukně: Dokonalé spolu i zvlášť

Existují střihy, které jsou do kanceláře jako stvořené, například oblíbené košilové šaty. Do práce si však klidně můžete obléct i kousek, který byste si s sebou vzali i na dovolenou. Stačí dodržet 3 zlatá pravidla: překrytá ramena, nepříliš hluboký výstřih a délka minimálně pár centimetrů nad kolena. Nevěřili byste, kolik možností se vám nabízí. 

Béžová klasika 3x jinak

K formálnímu oblečení neodmyslitelně patří nude odstíny. Zejména v pracovním prostředí, které je oficiální, jako jsou prostory bank či úřadů, se vyžaduje nenápadnost. Šaty z našeho výběru jsou však natolik stylové, že po béžové sáhnete i dobrovolně. V létě má několik výhod – působí dojmem čistoty, dá se dobře kombinovat s bílou, černou i zlatou a na opálené pokožce se krásně vyjímá. Elastické midi šaty na zip jsou skutečně sexy kouskem i bez toho, aby odhalovaly příliš. Za vše může detailní prošívání, které dokonale definuje ženské křivky. Áčkové šaty s mašličkami na zvonových rukávech jsou pohodlnou volbou, která zároveň upoutá. Chcete-li vsadit na klasiku, vyberte si béžovo-černé šaty s páskem. Překvapí vás skrytými bočními kapsami.

Syté barvy

Pracujete v kreativním prostředí? Tak potom můžete sáhnout po zářivých barvách. Křiklavé šaty si odložte raději na volný čas, ale pokud zvolíte královskou modrou v elegantní plisované úpravě, nic nemůžete pokazit. Totéž platí o energické cyklamenové, která je známá tím, že podněcuje tvořivost. Její kombinací s delšími rukávy a byznys střihem vznikly ideální šaty do práce, například pro manažerku v umělecké sféře. Sytá zelená je už za poslední roky v pracovním prostředí jako doma. Oblíbená barva letních šatů sluší stejně blondýnkám i tmavovláskám a v košilovém střihu jsou tyto šaty univerzální velikosti jasnou volbou na dlouhý slunečný den v práci. Kromě metalického opasku zaujmou zejména netradiční postupnou délkou.

Růžová v byznys stylu

Ve správném střihu dokážou i něžné pastely působit opravdu seriózně. Mimochodem, právě kontrasty jsou tím, co přidává outfitu styl. Platí to i při pohledu na elastické šaty klasického střihu ozdobené hravým peplum volánem či světle růžové šaty s vrchním dílem v sakovém designu doplněném plisovanou sukní. Starorůžové šaty s asymetrickou sukní jsou ukázkou, jak mohou vypadat šaty do kanceláře podle nejnovějších trendů.

Jemné vzory

Nadčasové káro do práce nepochybně patří, ale viděli jste už jeho letní verzi? Svěží kombinace růžové, bílé a hnědé působí na šatech s košilovým zapínáním přímo dokonale! Některé profese umožňují nosit také květinové vzory či jemný nádech boho stylu. Jen je třeba si dát pozor na příliš pestré barevné kombinace. Vzdušné šaty s lehkými dlouhými rukávy přinášejí fialové kvítky na bílém podkladu a ačkoli působí romantickým dojmem, se správně zvolenými doplňky si je můžete obléct i na pracovní oběd. Pokud máte ráda jednoduchá řešení a hledáte opravdu variabilní šaty, které dokonale zapadnou do práce, na rodinnou oslavu a ještě si je i přibalíte k moři, jasnou volbou budou pro vás modro-bílé květované šaty áčkového střihu. Použitím ozdobné šňůrky na opasku v okamžiku změníte jejich uvolněný styl na formální.

Když ne šaty, tak…  

Pokud šaty nepatří k oblíbeným kouskům ve vašem šatníku, příjemnou alternativou pro vás může být kombinace topu či body a sukně. Jste spíše kalhotový typ? Tak vás v létě zachrání volný overal, který je nesmírně pohodlný, elegantní a vzdušný. Léto v práci vůbec nemusí být špatné, zvolíte-li outfit, ve kterém se budete celý den cítit příjemně a elegantně.

Pro více jedinečného obsahu ze světa módy nás sledujte na Instagrame, Facebooku, TikToku a YouTube.

Zpět do obchodu