Manuál pro družičky: Takto vypadají ideální šaty

Obdrželi jste pozvánku na oslavu lásky a lámete si hlavu nad tím, jaký outfit zvolit? Družičky jsou ozdobou každé svatby, ale neměly by poutat více pozornosti než nevěsta. Výběr oblečení pro svatební hosty má svá nepsaná pravidla, která se vyplatí dodržet, abyste se vyhnuli zbytečnému faux pas a nepříjemným pohledům. Poradíme vám, jaké šaty zvolit, abyste byla přesně taková, jaká má družička být – nevinně krásná a elegantní. 

Přečtěte si také: Dlouhé šaty: noblesní look pro každou příležitost

Nepsaná pravidla družiček

Z úcty k nevěstě a důležitosti jejího svatebního dne se družičkám doporučuje dodržovat několik zvyklostí:

1. Respektujte přání nevěsty

Pokud si přeje, aby šaty pro družičky měly stejnou barvu, oblečte se podle jejího přání. V případě, že vám nesedí střih a lze jej upravit k lepšímu, prodiskutujte to s ní, určitě nebude proti.

2. Přizpůsobte výběr šatů stylu svatby

Dnes už není výjimkou, že je přímo na pozvánce uveden dress code, který ženich a nevěsta na svatbě vyžadují. Pokud se chystáte na formální obřad a luxusní oslavu, zvolte dlouhé šaty, ideální z luxusních materiálů, jako jsou satén či hedvábí. Přistála vám doma pozvánka na svatbu, která se má nést v méně oficiálním duchu? Vhodným outfitem budou také společenské midi šaty či koktejlky po kolena. Ještě uvolněnější styl snese neformální svatba venku či na pláži. Zde si můžete dovolit také vzdušnější materiály či kratší délku.     

3. Hlavně nenápadně

Zlatým pravidlem každé družičky je přijít pěkně upravená, ale žádným způsobem nezastínit nevěstu. Nejhorší šaty jsou takové, které upoutají více než nevěstiny svatební. Absolutním „no go“ jsou bílé šaty, ale na svatbu se nehodí ani černé. Nevhodné jsou i křiklavé barvy či šaty s výrazným vzorem a diskutabilní barvou je stále krvavě červená. Nepřehánějte to ani s doplňky. Mají být spíše elegantní a sofistikované než dominantní. Nesprávnou volbou by byly i šaty, které působí příliš vyzývavě.

 

Jaké barvy jsou vhodné?

Pastely

Působí něžně a svěže. Šaty v pastelových barvách jsou ideální pro jarní i letní svatby a na venkovních obřadech v zahradách mají naprostou převahu. Klasikou je samozřejmě stále oblíbená růžová, ale letos jí silně konkuruje i světle modrá, levandulová či žlutá. Méně časté, ale o to originálnější jsou meruňková a mentolová. Nejromantičtěji působí pastelové šaty ve volných padavých střihech, ale sluší jim i mini či midi délka. Pokud hledáte šaty, které nejsou ani dlouhé, ani krátké, ale hlavně jsou originální, zalíbí se vám růžové šaty s asymetrickou sukní a výraznými volány. 

 

<<< Světle modré šifonové šaty s balónovými rukávy - Mia Dresses

Metalické odlesky a zářivé barvy drahokamů 

Pokud hledáte opravdu elegantní šaty na oslavu lásky, tyto odstíny působí výjimečně luxusně a hodí se zejména na podzim či zimu nebo na svatbu, která se bude nést v nóbl stylu. Zlaté, stříbrné či v barvě růžového zlata… metalické šaty váš styl v mžiku povýší na další level. K šatům v barvách drahých kamenů patří safírově modré, ametystovo fialové či šaty v odstínu modrozeleného turmalínu. Jednou z nejoblíbenějších vzácných barev je smaragdová zelená, kterou v naší nabídce naleznete také v třpytivé verzi, například i v podobě šatů s tlustými ramínky a padavou sukní střední délky.  

Smaragdové midi šaty s mašlí - Mia Dresses >>>

Neutrální tóny

Klasika, která dobře funguje ve formálním i neformálním prostředí. Nude odstíny jsou pro šaty na svatbu ideální. Napohled nenápadné barvy, jako jsou béžová, vanilková, pudrová růžová či barva šampaňského, se na opálené pokožce krásně vyjímají. Pokud rafinovanou jednoduchost vyžadujete i při střihu, zajímavou volbou budou pro vás plisované společenské šaty odhalující ramena vskutku půvabným způsobem, ale také odvážný komplet sukně a topu s mohutným volánem.

<<< Béžové společenské tylové šaty - Mia Dresses

Sezónní barvy

Podzimně-zimní svatební sezóně vládne švestková, burgundy, lesní zelená či námořnická modrá. Na jaro a léto se hodí korálová, tyrkysová, limetková, šeříková či tmavá oranžová. Šaty ve šťavnatém malinovém odstínu u nás naleznete také v pastelových barvách. Odvážnou volbou jsou tyrkysové mini šaty s extravagantní mašlí vhodné pro neformální svatbu. 

Bordové třpytivé šaty na vázání - Mia Dresses >>>

 

Družičkovské šaty jsou odpradávna jedno velké téma. Dnes už jsou ovšem možnosti téměř neomezené a každá žena si může podle svého vkusu vybírat z desítek nádherných modelů. V aktuální svatební sezóně najdete u nás spoustu letních mini šatů vhodných pro neformální svatbu, ale i stylové midi či elegantní dlouhé šaty, které jsou jako stvořené právě pro takovou událost. V žádném ohledu nejsou příliš a bez zbytečné okázalosti skrývají svoji krásu v rafinovaných detailech. Mezi trendy letos dominují volány, nápadité střihy a kombinace i dvou různých typů materiálů. Stejně pestrý výběr u nás najdou romantičky i ženy, pro které je jednoduchá elegance jedinou volbou. Přesvědčte se v e-shopu

Pro více jedinečného obsahu ze světa módy nás sledujte na Instagrame, Facebooku, TikToku a YouTube.

Zpět do obchodu