Maturitní ples bez faux pas

Možná se vám zdá, že váš velký den je ještě daleko, ale ve víru povinností se ani nenadějete a najednou je tady. Maturitní ples. Oslava dospělosti, svobody a zároveň nostalgická rozloučení s bezstarostnými lety. Budete na ni vzpomínat ještě dlouho ak fotografiím se budete vracet i po letech. Poohlédněte se již nyní po šatech, se kterými si důležitou událost vašeho života užijete naplno. Ne každá plesová róba se totiž hodí pro slavnost všech slavností - maturitní ples.

Přečtěte si také: Objevte dokonalé bílé společenské šaty

Není výjimkou, je-li právě maturitní ples první událostí v životě ženy, na kterou si oblékne společenské šaty. Proto je třeba každé mladé slečně odpustit, pokud v tomto věku ještě zcela neovládá pravidla plesové módy. Na všechny důležité rady jsme tady my. Pro budoucí maturantky jsme sepsali soubor pravidel, která se vyplatí dodržet, pokud se po letech nechtějí u videí z maturitního plesu červenat. Objevte tajemství stylu, který prozradí vše o výjimečném životním období, ve kterém se konají stužkové slavnosti.  

Fialové tylové midi šaty - Mia Dresses >>>

Jemné barvy

Na hranici dospělosti nám sluší zejména jemné barvy – něžné pastelové tóny či metalické odlesky. Barvy drahokamů, jako jsou smaragd, rubín či safír, nesou s sebou jistou vážnost, která by mohla působit nepřiměřeně. Vaší výhodou je, že nyní si můžete dovolit také odstíny, které v jistém věku už nevypadají až tak dobře. I naše mentolové šaty s korálky jsou určeny zejména pro mladé ročníky. Na maturitní ples jsou jako stvořené - decentní, ale přitom zajímavé ve svých detailech. Začněme u látky, která je jemně třpytivá. Pokračováním jsou korálkové ozdoby na ramenou a třešničkou na dortu originální střih a nadýchaná sukně. Nic víc už ani není třeba.  

<<< Mentolové třpytivé šaty s korálky - Mia Dresses

Lehoučké materiály

Podobně jako s barvami je to is použitými materiály. Luxusní samet či těžký brokát nechte pro dříve narozené dámy. Vaší ideální volbou bude jemný satén či lehounký tyl. Saténové šaty byly tuto sezónu oblíbeným kouskem družiček a žhavý trend se ze svateb přenesl i na maturitním plesu. Tyl je zase sázka na jistotu - v oblasti společenských šatů snad není oblíbenějšího materiálu. Je lehký jako pírko, a přitom působí elegantně. Vytvoří nadýchanou sukni, která se na princeznovské šaty hodí naprosto dokonale. A právě ty jsou na maturitních plesech nejoblíbenější. Prohlédněte si i další barevné možnosti oblíbených týlních šatů s korzetem.   

Starorůžové tylové šaty s korzetem - Mia Dresses >>>

Ani holka, ani žena 

V maturitní ročníku jsme si všechny mysleli, že smíme všechno. Překročili jste hranici dospělosti, můžete se naučit řídit auto a brzy se možná i odstěhujete. I v módě vás to začíná táhnout k ženskejším střihům a široké mikiny posouváte mladší sestře či kámošce. Snaha o přitažlivost už má v tomto věku své místo, ale nesmí být zaměňována s vyzývavostí. Bylo by velkou chybou předvádět se na maturitním plesu v šatech jako z diskotéky. Pokud se vám líbí rozparky a výstřihy, při šatech na maturitní ples si zvolte šaty, které odhalí jen jednu část těla, nekombinujte dohromady všechny sexy prvky. Druhý tip, jak si neudělat ostudu, je myslet vždy při výběru šatů na pedagogy, které potkáte nejblíže už v pondělí ve škole. Naše saténové šaty v aktuálně oblíbené zelené barvě mají na zádech šněrovačku, která udrží váš výstřih v požadované podobě. A s tajným rozparkem odhalíte nožku jen tehdy, když chcete.   

<<< Zelené saténové šaty s odhalenými zády - Mia Dresses

Romantické detaily

Zdá se vám, že je toho v oblasti společenské módy až moc, co nemůžete? Pravda je někde jinde. Ve skutečnosti si právě v maturitním ročníku můžete dovolit obléct styly, po kterých možná už nikdy nesáhnete. Korzetové šaty, volány, třpytky… I lesklé šaty s ozdobnými kamínky byly právě pro vás ušity. Kromě toho si na maturitní ples můžete obléct také bílé šaty, které budou na všech svatbách, které kdy navštívíte, přísně zakázány. Prohlédněte si hravý model s průsvitným korzetem a sukní v midi délce.    

Světle modré lesklé šaty s kamínky - Mia Dresses >>>

Extra tip: Rebelka

Pokud jste celou střední školu patřili k holkám, které kráčely proti davu, určitě vás nepřesvědčíme, že v tuto jednu noc to má být jinak. Raději vám nabídneme šaty, které splní vaše představy o společenské róbě. Buďte opět jiná než všechny ostatní. Těmito šaty všem dokážete, že se dá zůstat jedinečnou i při dodržení všech norem. Romantické mašle, třpytky a tyl tvoří s černou barvou kombinaci, které neodolá žádné mladé rebelské srdce. Prohlédněte si je „naživo“ v našem videu.

<<< Černé třpytivé tylové midi šaty - Mia Dresses

Hledáte spíše jednoduché šaty na maturitní ples nebo si chcete užít svoji první večerní róbu v plné kráse? Oba typy naleznete v našem e-shopu a v případě otázek vám s výběrem rady poradíme.

Viděli jste už naše nová videa? Podívejte se, jak vaše vysněné šaty vypadají „naživo“ na Instagrame, Facebooku, TikToku a YouTube.

Zpět do obchodu