Šaty na nízkou postavu

Nemusíte mít výšku modelky, abyste se cítili přitažlivá. Každá ženská silueta může vypadat v šatech půvabně a žensky. Stačí zvolit správný střih, nepodcenit detaily a znát pár chytrých tipů, které dokážou na počkání přidat několik centimetrů. V každé délce existují styly šatů, které právě nižší postavě výjimečně lichotí. Nemít je v šatníku by byla chyba. Tušíte, které máme na mysli?

Přečtěte si také: Jak vznikly koktejlové šaty?

Mini šaty

Šaty nad kolena jsou pro vás jako stvořené, protože nohy v nich působí déle. Pro maximální efekt si k nim nazujte nudě lodičky, případně hot tip sezóny - průsvitné pantofle na podpatcích. Do módy se tuto sezónu vrátil i oblíbený netopýří střih rukávů, který vás zachrání i v případě, že jste velmi útlá. Jedná se o jeden z nejuniverzálnějších stylů šatů, který bude slušet snad každé ženě. Kromě toho je velmi pohodlný - ležérní, ale nesmírně elegantní. Pokud hledáte ideální krátké šaty na nízkou postavu, ve kterých zaujmete na oslavě a využijete je i na nejbližší dovolené, zvolte šaty volného střihu v některé ze zářivých letních barev.

Mentolové krátké šaty s volnými rukávy - Mia Dresses >>>

Další střihy mini, které vám dokonale sluší

Základním prvkem všech mini šatů, které sednou nižším ženám, je předělení v pase - ať už pomocí zúžení střihu nebo stuhy či opasku. Další detaily dokáží také dopomoci k tomu, abyste působili výše. Šaty s výstřihem do V prodlužují krk a trup. Dobrou volbou je pro vás i tvz. fit & flare střih, neboli šaty s přiléhavou vrchní částí a rozšířenou sukní. Stejně půvabně na vás působí i pouzdrové šaty obepínající postavu. V našem e-shopu je naleznete s rafinovaným prošíváním, které vyformuje křivky. Dostupné jsou v několika barvách. K dokonalému efektu vám obecně dopomůže také zvolit jednobarevné šaty.

Midi délka

Přiléhavé midi šaty vám nosit nedoporučujeme, ale ty s áčkovou sukní budou na vás vypadat perfektně. Máte raději romantickou růžovou či tmavou klasiku? V obou variantách máme pro vás šaty asymetrického střihu, které jsou opravdu luxusní volbou. Právě nerovný střih je dalším trikem, který dokáže vaši siluetu jemně prodloužit. Prohlédněte si proto také naši nabídku sukní, které jsou vpředu kratší než vzadu.

Jak nosit maxi?

Některé výjimečné události vyžadují dlouhé společenské šaty. To pro vás nebude žádný problém, pokud zvolíte šaty s přiléhavou horní částí, kterou zajistí šikovná šněrovačka, a sukní volně rozšířenou těsně pod žebry. Pokud vám vyhovují vyšší podpatky, najděte šaty v délce, která je zakryje a v okamžiku máte požadovanou výšku. Stále věříte mýtu, že dlouhé letní šaty jsou jen pro vysoké? Poradíme vám 3 tipy, díky kterým si je konečně oblíbíte: Ideální maxi šaty na nízkou postavu nejsou příliš objemné, mají véčkový výstřih a vázání v pase co nejvýše. Trik našich šatů je v tom, že vázání může být dvojité, takže si je uvážete i těsně pod prsy, čímž postavu opticky prodloužíte. Na nízkou postavu jsou naprosto dokonalé!

Extra tip: Rafinované řasení

Pokud je řasení správně použito, dokáže co to přidat nejen na objemu, ale také na délce. Podmanivé šaty po kotníky s jemným květovaným vzorem vám vyčarují pohádkovou siluetu.

Toto raději ne:

Šaty tužkového střihu do poloviny lýtek nejsou pro vás tím pravým ořechovým. Stejně tak šaty ve stylu mořské panny či s průsvitnou sukní podšitou spodničkou sluší zejména ženám s vysokou postavou. Jejich střih je uzpůsoben právě k tomu, aby opticky předělil přidlouhou siluetu.

 

Víme, jak náročné je odolat, pokud se vám nějaké šaty opravdu zalíbí, a to i v případě, že vaší postavě až tak nesedí. Pokud si je opravdu musíte koupit, pomozte si alespoň doplňky, jako jsou opasek či špičaté boty na vysokém podpatku. V opačném případě naleznete pro sebe stovky šatů ideálních střihů na nízkou postavu v naší nabídce aktuálních modelů.

Viděli jste už naše nová videa? Podívejte se, jak vaše vysněné šaty vypadají „naživo“ na Instagrame, Facebooku, TikToku a YouTube.

Zpět do obchodu