Šaty pro svatební mámu

Nejen šaty pro nevěstu a družičku mají svůj předepsaný dress code. Chystáte se na svatbu syna či dcery? Určitě se už tohoto dne neumíte dočkat. A vaše šaty budou jeho důležitou součástí. Najděte takové, ve kterých se celý den budete cítit pohodlně a krásně. Maximálně vkusné, elegantní, a přitom pořádně rafinované, aby skryly každý drobný nedostatek. Zahalí, co má zůstat skryto, podtrhnou, co je na vás výjimečné.

Přečtěte si také: Jak vznikly koktejlové šaty?

Jaké jsou vhodné šaty pro svatební mámu?

Odpověď není zcela jednoznačná – závisí na věku, formálnosti svatby a preferencí konkrétní dámy. Mezi námi ženami se však říká několik nepsaných pravidel, která se vyplatí dodržet. První a nejdůležitější je stejné, jako pro družičky: Nezatínit nevěstu. Šaty svatební mámy by určitě neměly být vyzývavé. Při výběru myslete hlavně na to, že v nich budete oblečená několik hodin. Podle toho volte materiál i střih. Z barev jsou vhodné všechny odstíny pastelů a neutrálních tónů. Na léto se více hodí světlejší barvy, ale přes zimu jsou oblíbené i tmavé odstíny, jako například bordó či královská modrá. Absolutně nevhodné jsou šaty křiklavé. Pokud si nevěsta přeje, aby družičky byly oblečené v jedné barvě, vaše šaty by neměly být stejné. Rovněž by tentýž odstín šatů neměly zvolit obě svatební mámy.

Béžové zavinovací midi šaty - Mia Dresses >>>

Krátké a midi

Světlé

Pro svatební mámu jako z katalogu jsou zde midi šaty v jemných pastelových odstínech. Právě tuto kombinaci nosí svatební mámy často a rády. Připravujete-li se na letní svatbu, svěží volbou jsou mentolové šaty s krajkou. Nadýchaná, vzadu prodloužená sukně působí originálně a mladistvě. Retro střih starorůžových šatů s áčkovou sukní ozvláštnily volánové rukávy. Dávku noblesy jim přidala jemně třpytivá látka. Ženám všech křivek a tvarů se přizpůsobí zavinovací šaty. Mají vkusný vzor a brož ve tvaru květu. Ženy, které chtějí zakrýt ramena, ocení nadýchané prodloužené rukávy. Pokud hledáte něco podobného, ale bez vzoru, prohlédněte si tyto béžové šaty.

Výrazné

Modrá je odjakživa symbolem elegance, proto se dokonale hodí také na šaty pro svatební mámu. V netypickém odstínu tyrkysové naleznete u nás zavinovací šaty s brožem. Královská modrá zase sluší tylovým šatům s průsvitnými rukávy. Ušity jsou ze třpytivé látky, která podtrhne, jak slavnostní je pro vás svatební den. Nebo vsadíte raději na zelenou? Ani s tímto výběrem neuděláte krok vedle. Pokud si plánujete obléknout kratší šaty nad kolena, právě toto je vhodná verze mini šatů pro ženu, která vydává dceru či žení syna. Dvojitá brož z nich dělá výjimečný kousek, který pěkně sedne na různé typy postavy.

Dlouhé

Světlé

Plánujete obléknout šaty až po zem? Vybrali jsme pro vás trojici modelů, které jsou neokoukané a ve svých detailech naprosto dokonalé! Něžné levandulové šaty jednoduchého střihu působí nadmíru decentně, ale upoutají díky třpytivému opasku. Bonusem je, že jsou vyrobeny z šifonu, který se řadí mezi nejpohodlnější materiály vůbec. Šedé šaty mají rafinovaně poodhalená záda ozdobená krajkou a lehkou padavou sukni. O maximálním komfortu mohou povídat majitelky šifonových šatů s volnými rukávy a plisovanou sukní. Pokud potřebujete zakrýt jakékoli nedostatky na vašem těle, tyto šaty vás zachrání s grácií. Víme, že růžová je u svatebních mám oblíbená, proto máme v této barvě k dispozici také další šaty s dlouhými rukávy. Pokud hledáte něco víc smyslného, doporučujeme zavinovací šaty s rozparkem a zajímavě řešenými rukávy. Na velkou svatbu v sále se zase hodí přiléhavé šaty s krajkou.

Výrazné

Co šaty, to skvost! Maxi šaty výraznějších odstínů se hodí na svatby, které jsou trošku víc nóbl. Modré šaty ve stylu mořské panny podtrhnou dokonalou siluetu. Bordové šaty s volánovými rukávy a rafinovaným rozparkem zase nechávají více prostoru pro fantazii. Luxusem dýchají šaty protkané lesklou nití v jedinečném tmavě růžovém odstínu. Prohlédněte si také další dlouhé šaty z naší nabídky.

Důležité detaily

Stále se neumíte rozhodnout, jaké šaty pro tak důležitý den zvolit? Poradíme vám malý tahák: Vždy se zamyslete, jestli byste o daných šatech řekli, že jsou „decentní“. Právě tento přívlastek má šaty pro svatební mámu nejlépe vystihovat. Třpytivý opasek, jemná krajka, dekorativní brož, zajímavé vázání či výrazné rukávy – to vše dokáže přidat vašemu stylu špetku elegance, aniž by byl až příliš okázalý. Stejně přemýšlejte při výběru šperků a bot. Všechny dobře víme, jak často v módě platí, že méně je víc. A na svatbách zvlášť.

Pro nejnovější obsah ze světa módy nás sledujte na Instagrame, Facebooku, TikToku a YouTube.

Zpět do obchodu