Svatební šaty různých stylů

Stalo se to mnohým budoucím nevěstám… ani nevěděli jak a najednou si v salonu zkoušeli úplně jiné šaty, ať po jakých odjakživa toužili. Každá z nás upřednostňuje jiný styl oblečení a svatební šaty nejsou vyjímkou. Předem si ujasnit, jaký styl vlastně hledáme, nám dokáže ušetřit moře času, kterého je v období předsvatebních příprav vždy málo. Pokud jste se rozhodli hledat šaty na internetu, jste na správné adrese. Z každého typu vám nabídneme hned několik možností. Tak se pohodlně usaďte, otevřete si šampaňské a užijte si výběr těch nejdůležitějších šatů, jaké si kdy obléknete.

Přečtěte si také: Svatební šaty pro každý typ postavy

Jak postupovat při výběru svatebních šatů?

1. Jasný střih

Ve věku, kdy se chystáte před oltář už jistě víte, jaký střih oblečení vám sedí. Upřednostňujete spíše tenká ramínka či překryté paže? Troufáte si na obtažený model nebo hledáte něco volnějšího? Pozor, abyste kvůli jednomu detailu na šatech, který si zamilujte, nepřehlédli to, že vám ve skutečnosti vůbec nesedli.

2. Pohodlí vs. póza

Ještě předtím, než navštívíte svatební salon nebo zabloudíte do e-shopu se svatebními šaty je dobré popřemýšlet nad tím, jakou svatbu vlastně plánujete. Bude to komorní obřad se slavnostním obědem nebo zábava do rána, na které se plánujete odvázat? Pokud je vaší prioritou vypadat dobře na fotkách, vydržíte i v méně pohodlných šatech. No pokud na svatbě už budete honit vlastní děti a sotva si sednete ke stolu, hledejte spíše šaty z lehoučkých materiálů.

3. Ne každá rada je dobrá

Poslední roky je trendem užít si na maximum už samotný výběr šatů a povýšit jej na malou oslavu s přítelkyněmi. Na tom by nebylo nic špatného, ale pozor, koho si na takovou „párty“ pozvete. Opravdu vám umí všechny zúčastněné upřímně říci, co vám skutečně sluší? Znají váš vkus a shodnete se v preferovaném stylu? Než si necháte poradit od jiných, je fajn si nejprve různé typy šatů prohlédnout na internetu a udělat si alespoň mlhavou představu o nabídce. Ujasněte si sama před sebou, co opravdu chcete a řaďte se raději jen o detailech. Tak snadno se vám pak nestane, že namísto jednoduchých šatů skončíte v modelu s dvoumetrovou vlečkou. Ano, přiznáváme, může se stát, že zažijete lásku na první pohled u šatů, které vůbec neodpovídají vašim původním představám. Vlastně, naprosto stejně to funguje s muži. Ale abyste se vyhnuli zklamání, určitě se vám bude hodit si předem ujasnit alespoň to, co si určitě domů přinést nechcete. V obou případech.

Na princeznu

Šaty s vlečkou, vyšívané… mnohé z nás si celý život představují, že před oltář dokráčejí jako skutečné princezny. V šatech s nadýchanou sukní, které vyčarují vosí dřík. Jde to i bez toho, abyste na sobě nosili několik vrstev látky. Elegantní verzí róby jako z královské svatby jsou lesklé šaty s kamínkovým páskem. Kromě toho máme pro vás několik možností se sukní z tylu, která je luxusní a pohodlná zároveň. Svatební šaty s korzetem, na tenká ramínka či s rukávem… najděte střih, který vám sedne bez nutnosti jakýchkoli kompromisů.

<<< Bílé lesklé šaty s kamínky - Mia Dresses

Antická bohyně

Nesmírně sluší zejména ženám se sportovním typem postavy. Většinou mají tlustá ramínka, ale v naší nabídce najdete i originální alternativu v podobě plisovaných šatů se zapínáním kolem krku. Svatební šaty antického střihu spojují nenucenou eleganci s nadčasovým stylem. Pokud budou vaší volbou, určitě se vám nestane, že se za pár let budete při sledování svatebních fotografií červenat. Tento střih nikdy nevyjde z módy, na to přísaháme.

Madam extravagance

Plánujete během svatebního dne všem vyrazit dech? Nebojíte se poutat pozornost a chcete, aby si vás všichni zapamatovali? Tak potom vsaďte na šaty s detailem, který bije do očí. Obrovský vrstvený volán, mašle, provokativní korzet či více odhalené kůže, než je u nevěst běžné - tím vším dokážete přítomné šokovat i ohromit. Extravagantní svatební šaty nejsou pro každou ženu, ale pokud je touha být středem pozornosti součástí vaší osobnosti, tak je to jen vaše věc. A to, jaké šaty si vyberete, taky!  

Bílé přiléhavé šaty s volánem - Mia Dresses >>>

Extra tip: Overal

Obléknout si na svatbu kalhoty se považuje za nejvyšší stupeň odvahy nevěst. Pokud vám nevadí bourat mýty a ráda v módě překračujete hranice, vyražte říct své „ano“ ve stylovém bílém overalu.  

<<< Bílý volný overal - Mia Dresses

Boho styl

Na svatby venku či na pláži se hodí naprosto dokonale. S elegantními doplňky však v bílých boho šatech zvládnete i obřad v kostele. Bohémský styl charakterizují volné materiály, které působí romanticky a uvolněně. Maximální trendy modelem jsou letos midi šaty s krajkou. Šifonové svatební šaty s rozparkem a jemným volánem si dokážeme stejně dobře představit na pláži i v obřadní síni. Pokud jste volnomyšlenkářka s jasným pohledem na život, zvolte šaty, které ukáží, že se nikdy nenecháte ničím svazovat. S výjimkou svatebního slibu.

Jemná elegance

Léty ověřená klasika, kterou nikdy nemůžete nic pokazit. Svatební šaty v nadčasovém stylu mají dokonalý střih a detaily. Jsou sofistikovány ve své promyšlené jednoduchosti. Tyto šaty vám dovolí zazářit, neboť nechají vyniknout vaši přirozenou krásu. Příkladem je novinka z našeho e-shopu - šaty rafinovaného střihu s rukávy, které více zakryjí než odhalí, ale budete v nich vypadat jako královna. K takovému typu šatů volte jen jemně upravené vlasy a decentní doplňky. Pokud plánujete svatbu na úřadu, tento typ šatů je nejlepší volbou. 

Bílé společenské šaty s třpytivými rukávy - Mia Dresses >>>

Satén

Elegance, luxus a jemnost… to jsou tři slova, která nejlépe vystihnou saténové svatební šaty. Přestože jde o materiál, mnohé satén vnímají jako samostatný styl. Také ho milujete? Dovolte mu rozmazlit vás i během svatebního dne. Moderní volbou jsou bílé šaty s odhalenými zády či kolem krku s vysokánským rozparkem. Pokud máte ráda áčkový střih, zalíbí se vám šaty s širší sukní. Dokonalé křivky zdůrazní šaty a lá mořská panna.

Jsou to ty pravé?

Pokud stále váháte, jestli šaty, které si plánujete koupit, jsou ty pravé, dáme vám poslední řadu: Dopřejte si pár minut a popřemýšlejte nad tím, zda opravdu odpovídají vašemu vkusu a sedí stylem k tomu, co každý den nosíte. Jako nevěsta můžete vypadat jinak a výjimečně, ale vždy to musíte být v první řadě vy. Váš nastávající si vás bere proto, že vás má rád takovou, jaká jste a ani před oltářem nechce potkat ženu, která se snaží být někdo, kdo není. Tak na to nezapomínejte a nic zbytečně nepřehánějte. Najděte svatební šaty, které budou odpovídat vašim tajným touhám. A vůbec vás nemusí stát celou výplatu. Méně je někdy opravdu víc.

Pro více jedinečného obsahu ze světa módy nás sledujte na Instagrame, Facebooku, TikToku a YouTube.

Zpět do obchodu